Kırmızı Pancar Mide hazımsızlığına faydalıdır

Mide hazımsızlığı Sindirimin normal şekilde olmaması ve bağırsakların seyrek çalışmasına halk arasında hazımsızlık ve tıp dilinde ise dispepsi denir.  Mide hazımsızlığı nedenleri çeşitlidir. Gıda tüketiminde ağır yemekler, yemekleri gereği gibi çiğnememe, diş veya dişeti iltihapları, içki veya sigara içmek, çok miktarda çay veya kahve içmek, fazla miktarda şekerli veya unlu şeyler yemek, kansızlık, yorgunluk, sinir bozukluğu ve üzüntü hazımsızlığı doğuran nedenler arasında sayılabilir. Mide hazımsızlığı yemekten bir süre sonra midede şişkinlik veya yanma hissi ortaya çıkar. Kişi sık sık yemek ihtiyacı hissedilir ve kabızlıktan şikayet edilir.Ayrıca bazı kimselerde halsizlik, uykusuzluk, unutkanlık veya çarpıntı görülür.

****



****

Mide hazımsızlığı tedavisinin ilk şartı sıkıntı ve üzüntülerden sıyrılmaktır. Derhal zararlı şeyler terkedilir. Öncelikle Et yemekleri de mümkün olduğu kadar azaltılır. Haddinden fazla düzensiz yemek yenmez. Yemeklerden sonra asla soğuk su içilmez. Yemek aralarında acıkınca süt ile birkaç galete benzeri şeyler yenir. Kırmızı Pancar ilk tedavi için şeker hastası değilseniz Mide hazımsızlığına faydalıdır.

Midede geğirmek Çoğunlukla sinirli kimselerde görülür. Bunlar yemeklerde haddinden fazla hava yutarlar. İnsanın geğirmesi mide veya safra kesesi hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Bu nedenle sağlığımız için esas nedeni tespit etmek gerekir. Gıda zehirlenmeleri çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler veya bayat balık yedikten sonra görülür.  Belirtileri hasta solumakta, yutkunmakta güçlük çeker. Ayrıca kaslarında ağrı ve krampları, baş dönmesi, halsizlik, mide ağrısı ve bulanık gördüğünden şikayet eder. Bazı hastalarda kabızlık, bazılarında da ishal görülür. Bunun tedavisi için yapılacak ilk iş, hastayı kusturmaktır. Duruma göre gerekiyorsa sunni solunum da yapılır. Vakit kaybetmeden hastaneye veya en yakın doktora götürülür.  Hava yutma Tıp dilinde aerofaji diye bilinen bu hastalıktır. Bu genellikle asabi mizaçlı kimselerde görülür. Bunlar yemek sırasında farkına varmadan fazlaca hava yutarlar. Böylece hava yutma mide ve bağırsak gazlarının oluşmasına yardımcı olur. Genellikle hıçkırık Solunum kasları ve özellikle diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkar. Hıçkırık Tıp dilinde singultus denir. Nedenleri çok çeşitlidir.





İnsanda basit hıçkırıklar çoğunlukla mide gazı, sıcak ve baharatlı yemekler, sinir bozukluğundan kaynaklanır. Hıçkırık nedenlerinde Bazı kalp, karaciğer, bağırsak ve pankreas hastalıkları, zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 3 saatten fazla süren hıçkırıklarda sağlık kuruluşuna ve doktora kontrol olmak gerekir.

Midede geğirmek en fazla sinirli kimselerde görülür. Bu Kişiler Yemeklerden haddinden fazla hava yutarlar. Kişinin geğirmesi mide veya safra kesesi hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Bu sebeple sağlığımız için esas nedeni tespit etmek gerekir. Gıda zehirlenmeleri çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler veya bayat balık yedikten sonra görülür.  Belirtileri böyle hasta solumakta, yutkunmakta güçlük çeker. Ayrıca kaslarında ağrı ve krampları, baş dönmesi, halsizlik, mide ağrısı ve bulanık gördüğünden şikayet eder. Bazı hastalarda kabızlık, bazılarında da ishal görülür. Bunun tedavisi için yapılacak ilk iş, hastayı kusturma gareklidir. Duruma göre gerekiyorsa sunni solunum da yapılır. Vakit kaybetmeden hastaneye veya en yakın doktora götürülür.  Hava yutma Tıp dilinde aerofaji diye bilinen bu hastalıktır. Bu genellikle asabi mizaçlı kimselerde görülür. Bunlar yemek sırasında farkına varmadan fazlaca hava yutarlar. Böylece hava yutma mide ve bağırsak gazlarının oluşmasına yardımcı olur. Genellikle hıçkırık Solunum kasları ve özellikle diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkar. Hıçkırık Tıp dilinde singultus denir. Nedenleri çok çeşitlidir. İnsanda basit hıçkırıklar çoğunlukla mide gazı, sıcak ve baharatlı yemekler, sinir bozukluğundan kaynaklanır. Hıçkırık nedenlerinde Bazı kalp, karaciğer, bağırsak ve pankreas hastalıkları, zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 3 saatten fazla süren hıçkırıklarda sağlık kuruluşuna ve doktora kontrol olmak gerekir.

***



***

Bir yanıt yazın