Sizin cildinizde ister akne, siğil ve Saçlarınızda kepek ile alakalı problem olsun. Elma sirkesi hepsi için muhteşem çözümdür. Geleneksel elma sirkesi ahşap fıçılarda ezilmiş doğal ilaçlanmamış elmaların fermantasyonu yoluyla yapılır. Bu doğal elma sirkesi içinde çeşitli mineraller, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, bakır, demir, sodyum, kükürt ve silikon gibi iz elementler bakımından oldukça zengindir.
****
****
C vitamini, B vitamini, Asetik asit ve Sitrik asit açısından da zengindir. Elma sirkesinin vucuda ve cilt için yararlarında Sivilceden kurtulun. İnsan cildi doğal olarak asidiktir. Cilt alkali olduğunda, akne gibi çeşitli sorunlara yatkın hale gelir. Asidik özellikte olduğundan elma sirkesi cildin pH dengesini korumak için iyidir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip etkili bir antiseptiktir. Yani bakteri gibi patojenleri ciltten uzak tutar. Bir şişe organik elma sirkesi alın ve eşit miktarda distile su ile sulandırın. Bir pamuk ile cilde uygulayın. 5 veya 10 dakika sonra durulayın. En iyi sonuç için, en az bir ay boyunca elma sirkesi kullanın.
—
—
Sirke, yemeklerde, salatalarda tatlandırıcı olarak veya salamura gibi koruyucu olarak kullanılan ekşi meyve suyudur. Bu meyve çoğu kez yoğun asitli meyvelerden üzüm veya elma vb. olmaktadır. Sirke, şarabın düşük alkollü içkilerin veya şekerli ve nişastalı çözeltilerin mayalanmasıyla meydana gelen, asetik asit içeren sulu çözeltidir. Bilimsel incelemeciler Chaptal, Persoon, Lavoisier, Liebig, Pasteur’dür. Sirkeleşme sirke bakterisi (mycoderma aceti) denen mikro organizmanın değiştirdiği mayalanmadır. Doğal sirke bakterisi alkollü çözeltilerde gelişir. Alkolü değiştirerek asetik asit ve suya dönüştürür.
Beyaz veya kırmızı şarap doğal yöntemle sirkeleşir. Fakat alkol derecelerinin 8-9 derece arasında olması gerekir. Bu dereceye gelmemiş sıvılara şarap katma yoluyla bu dereceye yükseltilir. Sirke üretimi fıçılarda yavaş sirkeleşmeyle yahut düşey kazanlarda çabuk oksitlenmeyle de yapılır.
Doğal sirke Orleans metodunda 220-230 litrelik fıçılar kullanılır. Yatay birbiri üzerine yerleştirilir. Ön çeperin üst kısmında iki delik bulunur. Çapını 6–7 cm olan göz denilen bu deliklerden biri şarabı doldurmaya ve sirkeyi boşaltmaya yarar. İkinci hava deliğine tapa denir. Fıçılarda sirke olması için, içinde bolca sirke bakterisi bulunan, 8 derecelik 150 litre sirke öncelikle hazırlanır. Buna her 8 günde bir 10 litre şarap katılır. İçindeki sıvı seviyesi gözün 5 cm altına çıkana kadar devam edilir. 15 gün sonra sirkeleşme doğal olarak tamamlanır. Fıçıdan 10 litre sirke çekilir. Sonrasında hazırlanmış 10 litre şarap mayalanmak üzere konur.