Ceviz Kabuğu Suyu Diş Tartarlarına Karşı Faydalıdır.

Dişlerinizde Tartar oluşumunu ceviz suyu ile  engelleyebilir ve temizleyebilirsiniz.. Düzenli olarak beş tane cevizin kabuğunu 1 bardak suda yaklaşık 15 daika ile 20 dakika arası kaynatın. Kaynamış bu su ile dişlerinizi günde 3 sefer fırçalayın. Kalan su ile dilerseniz gargara da yapabilirsiniz. Ağız sağlığı için dişlerinizde varsa tartarların geçmesini sağlayabilir, tartar yoksa da oluşumunu önleyebilirsiniz.

****



****

Halk arasında diş taşı olarak da bilinen tartar, bazı bakterilerin dişlerde birikip zamanla sertleşme sonucu oluşan sert yapılardır. Diş ve ağız bakımına önem vermeyen kişilerde daha çok görülse de düzenli diş bakımı yapan insanlarda bile zaman zaman görülebilmektedir. Yine de tartar oluşumunu engellemek için alınabilecek bazı önlemler mevcuttur.

Dişlerimizde Tartar Oluşumunu Önlemek İçin Yapılabilecekler sıraladığımızda, Ağız içi temizliğine mümkün olduğunca önem vermelisiniz,  boşluk vermeden Dişlerimizi her yemekten sonra düzenli olarak ve mümkünse anti tartar özelikli diş macunuyla fırçalamalıyız, Ağız sağlığında Diş fırçasının erişemediği yerler için diş ipi kullanmalıyız, her zaman olarakta Şekerli ve yapışkan yiyecekleri mümkün olduğunca az tüketmeliyiz.



Diş sağlığında  önlemleri alarak tartar oluşumunu minimuma indirebilirsiniz. Ancak bunları tam olarak uygulayamazsanız veya bir şekilde dişlerinizde tartar oluşursa mutlaka bir diş hekimine danışmalısınız. Dişlerde Tartarı evde kendi imkânlarınızla temizlemeniz oldukça zordur ve yapmanızın tek yolu kazıma yöntemidir ve bu işlemde oldukça zordur. Çoğonlukla diş etlerini kanatarak onlara zarar verir. Ancak diş hekimleri bu sorunu oldukça basit ve ağrısız olarak çözebilmektedir. Dişlerimizde Tartar Nasıl Temizlenir?. Bunun en sağlıklı yanı Diş hekimleri hastanın durumuna da bağlı olarak  genellikle anestezi kullanmadan bir takım ultrasonik ve periodontal aletlerle diş taşını ağızdan temizler. Daha sonra bu işlemden sonra diş taşının yeniden oluşumunu mümkün olduğunca engellemek için, dişlerin yüzeyini temiz parlak yüzeyler oluşturur.



Sağlığımız için bu işlemleri diş hekiminde yaptırmanın en önemli avantajı, diş doktorlarının  bu işlemleri yaparken diş etine veya ağız içindeki herhangi bir kısmına  zarar vermemesidir. Sağlığımız için bu işlemlerden sonra ağız ve diş bakımına mümkün olduğunca önem verilerek, ağızda diş taşının yeniden oluşumu önlenebilir. Diş taşı ağız sağlığında bir şekilde yeniden oluşabilir ve bunu engellemezsek bu sorunu yine diş hekimine tedavi olmakla çözülebilir.

İnsan sağlığında en temiz ağızda bile bakteri bulunur ve bu bakteriler yemeklerdeki protein ve diğer bileşenlerle buluşunca dişte sarı yada yapışkan bir plak oluştururlar. Ağızda dişlerde bu plaklar ise zamanla yoğunlaşıp mineralize olarak diş taşı oluştururlar. Ağız sağlığında diş taşı temizliği yapılmadığında diş ve diş eti ile ilgili çok ciddi sorunlar açar Tüm vucudumuzu etkileyen bir çok hastalıklara maruz kalırız.

Ağız sağlığında diş Taşı Temizliğinin Önemi
a) Ağız sağlığında Diş Eti Hastalıklarını Engeller.  Özellikle ağız sağlığında diş eti ile diş arasında oluşan diş taşları diş eti için çok tehlikelidir. Ağız da bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşturur. En basiti diş eti iltihabı (jinjivit) olan bazı hastalıklara zemin hazırlanmış olur. Zamanla diş etindeki iltihap ilerleyerek;

b) Ağız sağlığında Diş Çürüklerinin Önüne Geçer. Diş taşı (tartar) oluştuktan sonra dişleri etkin bir şekilde fırçalamak zorlaşır. Diş ipi ve diş fırçası temas etmesi gereken noktalara ulaşamaz. Sonrasında temizlenemeyen bakteri asitleri diş minesini oyar, dişi çürütür. Süreç diş kaybına kadar ilerleyebilir.  Ağız sağlığında Diş etinin şişmesine ve çekilmesine,  ağızda Diş kaybına ve vucudumuzda kemik iltihaplarına neden olabilir.  Çeşitli araştırmalarda ve tıbbı  çalışmalar bu hastalığın kalp rahatsızlıklarına da neden olduğunu göstermiştir.  Ağız sağlığında diş taşı temizliği ayrıca rahatsız edici görünüşten kurtararak özgüven dolu içten gülümsemelerin önünü açar. Ağız sağlığında diş taşı temizliği hakkında diş taşı temizliği için bir diş hekimine gidebilirsiniz. Fakat diş hekimine gitmeden önce evde kişinin yapabileceği bir kaç yöntem de vardır. Bunların başında Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın ve bu sayede daha ilk etapta plak oluşumunu engelleyerek diş taşı gibi bir problemi engellersiniz.

Ağız sağlığında dişinizi fırçalarken önlü arkalı fırçanın temas etmediği yer kalmamasına özen gösterin. Daha sonra olarak  Ağız sağlığında Florürlü Diş Macunu Kullanın ve Florür diş minesini kuvvetlendirir. Yediğiniz besinlerde Asitli ve şekerli yiyeceklere karşı korur.  Ağız sağlığında diş taşı oluşturan bakterileri öldürür ve mineral tabakasını inceltir. Satın aldığımız diş taşı temizliği için kullanılan özel içerikli diş macunları da vardır.

c) Karbonat Kullanarak ve bir yemek kaşığı karbonata bir tutam tuz ekleyin. Ağız sağlığında diş fırçanızı hafifçe ıslatın ve bu karışıma sürün. Fırçaladığınızda diş taşınız temizlenecek ve daha temiz dişlere sahip olacaksınız.

d) Doğal asitli olan Portakal Kabuğu Ağız sağlığında dişlerinizi portakal kabuğu ile ovaladıktan sonra uyuyun. Uykuda ağzınızı bir gece boyunca yıkamadan uyumak Ağızda Plak oluşumunu, bakteri birikmesini engelleyecek ve doğal beyazlatıcıdır.

e) Elma gibi sert Meyve, Sebze tüketimi fayda yemeklerden sonra ısırarak yiyeceğiniz bir dilim elma, havuç, kereviz gibi besinler yemek artıklarından, plak ve diş taşından kurtulmanızı sağlar ve ayrıca diş etini güçlendirir.

f) Susam Çiğneyin r avuç dolusu susam çiğneyin. Yutmayın, susam henüz ağzınızdayken dişinizi fırçalayın. Sonra tükürün.

g) İncir, bir seferde üç dört tane inciri ağzınıza atın. İncirleri yavaşça çiğnemeye başlayın. Böylece tükürük salgısının miktarı artacak ve plak oluşumunun önüne geçecektir. Ayrıca besinlerde baharatlı yiyecekler tüketmek de aynı etkiyi yapacaktır.

h) Kaçınılmaz olarak Diş Doktoruna gitmelisiniz. Ağız sağlığında çok yoğunlaşmış diş taşlarını temizlemek için diş hekimine gitmelisiniz. 30 dakikalık  basit bir işlemle tüm diş taşlarından kurtulabilirsiniz. Estetik Diş Hekimliği ile ilgili bölümlerde insan  Ağız ve Diş Sağlığı ve  Estetik Diş Hekimliği kişinin yüz hatları ile tamamıyla uyumlu, diş eti, diş, ağız çevresi ve dudakların simetrik olması disiplini ile kişinin ihtiyacı doğrultusunda farklı tedavi yöntemleri uygular. Genel olarak estetik diş hekimliğinde kombine tedavi ve bütünsel yaklaşım esas alınır.  Bu amaçla hareket planında aşağıda maddelerde gelişim sağlar. Yaşama Sağlıklı ve estetik görünümlü diş etleri, İnsanlarda Estetik gülüş tasarımı yer almaktadır. Ağızda Dişler ve diş etlerinin orantısı, Kişiye Doğal görünümlü estetik dişler, Yeni gelişen günümüzde ağız sağlığı ile ilgili Estetik diş hekimliğinde en önemlisi dışarıdan bakıldığında diş estetiğini ve gülüş estetiğini bozacak yapay bir görünüm olmamasıdır.  Genel olarak Estetik diş hekimliği; diş çürüklerinin, aşınmış dişlerin renklenmiş dişlerin (diş beyazlatma) yada hassas dişlerin, aralıklı dişlerin, kırık dişlerin, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişlerin, hafif çapraşıklıkların tedavisini gerçekleştirir.

***



***

Bu konuda binlerce hizmet veren kaliteli Diş Hastaneleri ve Diş hekimlerin olması insanların mutluluğunun daha da gelişmesine sebeptir. Modern teknoloji gelişiminde diş hekimliği ile gelişen alet, cihaz ve bir çok akıllı makinalarının gelişimi diş  hekimlerinin çalışma ortamlarını ve aletlerinde büyük kolaylık olduğu gibi, diş hastalarının da sağlıklarında mutlu olmalarının büyük etkisi vardır.

Bir yanıt yazın