Tarçın Diş Hastalıklarına Faydalıdır

Diş etindeki bakterileri etkisiz hale getiren Tarçın Cinnamomum adı verilen ağaçların iç kabuklarından elde edilir. Antik Mısır’dan bu yana kullanılan tarçın, geçmişte nadir bulunan bir baharat olduğundan krallara layık bir hediye olarak görülmüştür.

****



****

Tarçına benzersiz kokusunu ve tadını veren şey yağıdır. Diş etindeki bakterileri etkisiz hale getiren Tarçın antibakteriyel özelliğinden dolayı diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına karşı önemli derecede olumlu etkisi vardır. Diş eti ve dişlerde oluşan bakterileri öldürür. Bunun yanında tarçın yağı, sakız, gargaralar ve diş macunlarında antibakteriyel olarak kullanılmaktadır.Diş etindeki bakterileri etkisiz hale getiren Tarçın Birçok araştırma tarçının insülin direncini arttırdığını ve  böylece kan şekerini dengelediğini ortaya koymuştur.  Bu yüzden diyabet hastaları tarafından çok sık kullanılır. Fakat  tarçının diyabet ilaçlarına karşı bazı olumsuz etkileri olabilir, bu yüzden ilaç kullanan diyabet hastalarının tüketmeleri gereken miktarı doktorlarına danışmaları gerekir. Diş etindeki bakterileri etkisiz hale getiren Tarçın Bu yağda sinnameldehit adı verilen bir madde bulunur. Tarçının sağlığa faydaları da çoğunlukla bu maddeden kaynaklanır. Tarçının yararlarının başında, polifenol gibi güçlü antioksidanlarla dolu olması gelir. Hatta 26 baharatın antioksidan özelliklerinin kıyaslandığı bir araştırmada, tarçın sarımsak ve kekik gibi süper gıdaları bile geride bırakmıştır. Zayıflamaya yardımcı Tarçının bu özelliğini sağlayan şey ise içerisinde zengin miktarda içerdiği uçucu yağlardır.

***



***

Bunun yanında tarçın yağının da enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma noktasında özelliği bilinir. Üstelik tarçın aynı zamanda güçlü bir antienflamatuardır. Dünya genelinde erken ölümlerin en yaygın sebebii olan kalp hastalıklarının tarçın tüketimiyle azaldığı da görülmüştür. Tip 2 diyabet hastası bireylerde, her gün 1 gram tarçın tüketimi toplam kolesterol, LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerinde gerileme sağlarken, HDL kolesterol seviyeleri sabit kalmıştır. Diş etindeki bakterileri etkisiz hale getiren Tarçın  korkunç bir mide ağrısını bile geçirebilecek kadar etkili bir besin kaynağıdır. Bunun yanında kış aylarında soğuk algınlıkları ve salgınlar ile oluşan nezle gibi hastalıklara karşı etkilidir ve tüketilmeye başlanmasıyla birlikte etkisini gösterir. Diş etindeki bakterileri etkisiz hale getiren Tarçın Daha yakın zamanlı bir araştırmada günlük 120 miligram tarçın tüketimiyle bile bu sonuçların elde edilebildiği ortaya çıkmıştır. Aynı araştırmada katılımcıların HDL seviyeleri de düşmüştür.





İndeks: Tarçın, Alzheimer, Parkinson, Kan Şekeri, Maya Enfeksiyonu, Nezle, Karın Ağrısı, Bağırsak, Kanser, Beyine Katkı Sağlar, Zayıflama, Kas, Kolestrol, Diş Eti,

Bir yanıt yazın