Kırmızı pancar suyu Kan yapıyor. Kırmızı pancar suyu karaciğere de faydalı oluyor. Yapraklarını da taze olarak yiyebilirsiniz, salatalarınıza katabilirsiniz. Maydanoz ve kereviz yaprakları kırmızı pancarın faydaları ve yararlarını arttırıyor. Kırmızı pancar suyu, karalahana, ıspanak, havuç veya semizotu suyuyla karıştırılabilir.
Kırmızı pancar suyunu içerken 30-50gr’dan başlayarak 400 grama kadar çıkmak mümkündür. İlk önce 50gr. kırmızı pancar, 150gr. havuç suyuyla karıştırılır, sonra 75gr. kırmızı pancar, 125 gr. havuç suyu, sonra 100gr. kırmızı pancar, 100gr. havuç suyu, sonra da saf kırmızı pancar, su ile karıştırılarak içilir Kırmızı Pancar ve Kırmızı Pancar Suyu Nasıl tüketilir?.. Kırmızı pancar Avrupa’da yemeği yapılan sebzedir. Yurdumuzda turşusu meşhur. Salata olarak tüketmeyi alışkanlık haline getirirseniz aslında en faydalısı budur.
****
****
Çeşni vermek için salata içine katılan baharat ve fabrikasyon sirke gibi içinde yoğun asitli soslar pancarın sindirimini vucudumuzda güçleştirir, Bu yüzden yaptığınız salatanıza biraz sızma zeytinyağı, biraz limon ve doğal kaya tuzu ile hafif sos hazırlayabilirsiniz.
Limon yerine doğal nar ekşisi ve organik turunç ekşisi veya evde yapılmış elma yada vişne sirkesi de kullanabilirsiniz. Özellikle vişne sirkesi ile harika oluyor. Kırmızı Pancar diğer adı ile beta vulgaris Ispanak (chenopodiaceae) ailesindendir. Kabuğunun ya da etinin rengi koyu kırmızı ya da morumsu kırmızıdır. Organik maddece zengin, derin ve killi topraklarda iyi gelişim gösterir. Çok asitli topraklardan hoşlanmaz. Çimlenmenin başarılı olması için tohumun toprakla temas etmesi gerekir. Tuza dayanıklıdır. Topraktaki bor miktarının düşük olmaması gerekir. Aksi takdirde büyüme yavaşlar ve yumruda lekeler oluşur.
Kırmızı pancar alırken düzgün yuvarlak hatlı, kırmızı-mor renkli, lekesiz ve olgun olanı tercih etmek gerekiyor. Kırmızı Pancar’ı Vitamin ve mineral zenginidir. Kırmızı Pancar’ı A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. Serinletici, iştah açıcı, besleyicidir. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko, manganez ve şeker bulunur.
***
***