Taze İncir Akne Tedavisinde Faydalıdır.

Yağ bezlerinin kanalında bir tıkaç oluşur.Tıkacın başı sertleşip siyahlaşır. Bazen, kanal tıkalı olduğu halde, bez, yağ salgılamaya devam eder.Böylece içi yağ dolu bir kist oluşur. Siyah noktalara tıpta komedon adı verilir. Genetik yatkınlık, stres, yağlı kozmetik ürünler, hiperandrojenizm risk faktörleri arasında sayılır. Gençlerde yetişkinlik dönemine geçerken görülen deri üzerindeki yağ bezlerinin, yangılı sivilceler oluşturması biçiminde kendini gösteren bir durumdur. Akne, yüz, omuzlar, sırt ve göğüsteki yağ bezleriyle ilgili bir deri hastalığı. En çok 14-20 yaşlar arasında görülür. Hastalığın tipik belirtileri olan siyah noktalar, sivilceler, gençlerin en hassas devirlerinde genellikle psikolojik rahatsızlıklara yol açar.

****



****

Komedon oluştuktan sonra, normalde de cildimizde bulunan propionibacterium acnes adlı bakteri buraya yerleşir ve akne oluşumuna katkıda bulunur. Akne tedavisi olarak Ezilmiş taze inciri akne üzerine sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin. Bu uygulamayı temizleyici ve parlaklık veren yüz maskesi olarak tüm yüzünüz için kullanabilirsiniz.ükürtlü sabun ve Zeytinyağlı sabun akne hastalığının tedavisinde eski çağlardan beri doğal yöntemdir. Ancak doğal yöntemlerin kullanımı bırakıldığında cildinizin eskiden daha fazla akneye maruz kalabilirsiniz. Bunun nedeni ise cildinizdeki yağ oranının aniden azalması sonucu  dengesizleşmesi gözlemlenir. Böylece bir anda Kükürtlü sabun ve Zeytinyağlı sabun ani çoğalma ve azalma kullanıma göre değişirken, incir kullanımında köklü iyileşmeye sebep olunur. Eski Çin Tıbbı’na göre çıkan sivilcelerin vucuttaki iç organlarla bağlantısı ile alakalı bir takım bilgiler vardır.  İncir Meyvesi, anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. İncirin Besin Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin faydaları  saymakla bitmez.Kuru meyveler, yaş meyvenin tazesinde içerdikleri yüzde 90 oranındaki suyun, doğal kurutulduktan sonra yüzde 10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilir. lif açısından oldukça zengin olan kuru meyvelerin sayısız faydası vardır. Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyveler sindirime sistemine yardımcı, diyet yapanlar için muhteşem ara öğün alternatifidir.





Kış ayları için hazırlanan incir, kayısı, erik, üzüm gibi meyve kurularına tropikal olan meyvelerden papaya, ananas, kivi gibi renkli renkli meyve kurularının da eklenmektedir. Kurutma işleminin yiyecekleri korumak için kullanılan en eski yöntemlerden biri olduğunu ve uzun süre dayanıklılığını bu sayede korumaktadır.

İçerdiği su miktarı düşük olduğundan kuru meyvaları bozacak mikro organizmaların gelişip çoğalamamaktadır. Kurutma işlemi ile içlerindeki su oranı azalan sebze ve meyvelerin içerdikleri doğal şeker oranları yükselir. Bu sayede dayanıklılıkları artar. Kurutma işlemi sonrası C vitamini dışında içersinde bütün mineralleri korunur. Kuru meyveler insan vücudunu yüksek antioksidan potansiyeller ile öncelikle serbest radikallere karşı korur. Kuru meyveler arasında ise kurutmaya en elverişli olanları incir, elma, armut, vişne, üzüm ve dut, kivi, erik, kayısı, mango, muz, çilek, ananastır. Bu kuru meyvelerin insan sağlığına çok faydalıdır ve şifa  kaynağıdır.

Bir yanıt yazın