Pişirilmiş Kırmızı Pancar Safra Kesesini Temizler.

Safra kesesi Karaciğerden salgılanan safranın toplandığı, karacigerin alt kısmında bulunan torba şeklinde bir organ-dır.Kesenin görevi, safrayı depolayıp, yoğunlaştırmak, ve gerekli aralıklarla oniki parmak barsağına (duodenuma) safra salgılamaktır. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar Safra kesesini temizlemek için faydalıdır

Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar Böbrek ve Safra kesesini temizler. Ayrıca Karaciğer ve Dalak’taki tıkanıkları açar. Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir.
****



****
Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Kırmızı Pancar Lösemi ve diğer kanser türlerinde etkilidir. Kırmızı Pancar vücüttaki ve kandaki toksinleri temizler. Kırmızı Pancar Suyu karaciğer ve safra kesesini uyarır kabızlığı giderir. Kırmızı Pancar Havuç ile beraber Gut, Böbrek, Safra Kesesi için mükemmeldir. Kırmızı Pancar’ı A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. Serinletici, iştah açıcı, besleyicidir. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko, manganez ve şeker bulunur. Kırmızı pancar, karaciğer’i sağlığına muhteşem faydalıdır. Adeta Karaciğer’in doktorudur. Hastalıkların kol gezdiği şu dönemde sentetik ilaçların adeta köşe kapmaca oynadığı günümüzde, kırmızı Pancar adeta karaciğerin doktorudur. Her yerde korkuların, yapay katkılı gıdanın, kozmetik ürünlerin ve sonunda değişik hastalıklara sebep olan binlerce ürünün pazarlandığı zamanda, sağlıklı kalmak adeta insan için canlılar için, mucize gibi faydalıdır.

Ülkemizde hemen her bölgede Kırmızı Pancar’ın yetişir. Kırmızı Pancar’ın tohumları bahar başında yaz sonuna kadar ekilebiliyor. Erkenci denen çeşitlerinde Ekim’den itibaren ortalama 4 veya 5 ayda, diğer türlerde ise 6 ayda hasat edilebilir.
***



***
Birinci yıl Kırmızı Pancar’ın üzerinde rozet şeklinde yer alan yapraklar gelişiyor. İkinci yıl üzerindeki Kırmızı Pancar’ın da yapraklar, çiçekler, meyveler, tohumları taşıyan sürgün yetişiyor. Kırmızı Pancar’ın olgunlaştığını, en dıştaki yaprağın sararmasından ve türüne göre gereken iriliğe ulaşmasından anlamak mümkün. Kırmızı Pancar’ı Vitamin ve mineral zenginidir. Kırmızı pancarın kökleri toparlak yumru şeklinde gelişir, Mutfaklarımızda ve soframızda sebze olarak kullanılır. Şeker pancarının kökleri toparlak yumru şeklinde gelişir. İçeriğinde sakaroz vardır. Kırmızı pancar, Karaciğer’in muntazam olarak çalışmasını sağlar. Vucutta idrar söktürür ve atılmasına katkıda bulunur. İnsanın kansızlığı ile mücadele eder ve eksikliğini giderir. Şeker hastalığı ve vereme karşı bağışıklık sitemini ve insanı korur. İnsan vucudunda mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Sinir sisteminde gerilen sinirleri yatıştırır. Vücudu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
##*



##*
Böylece insan vucudunda bağışıklık sisteminizi güçlendirerek kış aylarının müzmin hastalığı gribe yakalanmadan hayatınızı sağlıklı yaşarsınız. Mide ve bağırsaklarınızı sağlıklı rahatlatarak gaz sancısından kurtulursunuz. Vucudunuzda bulunan kanı adeta yıkayarak mikroplardan arınırsınız. Karaciğerimizi daha mutlu etmek, cildimizi genç ve güzelleştirmek, sinirlerimizi hayata sakinleştirmek de gibi faydalarıda vardır. En önemlisi aynı anda, şeker hastalığı, verem ve kanserden korunmuş olursunuz. Kırmızı Pancarın harika salatası ile kış mevsiminde her hastalıklardan korunur veya kurtulursunuz.

***



***

Dikkat şeker hastası olanlara zararlı!
Kırmızı Pancarın olumlu etkisinin yanında şeker pancarının sakıncalı olduğu durumlar da var! Şeker hastalığına karşı koruyor ancak şeker hastası olanlara içerdiği yüksek şeker miktarından dolayı zararlıdır. Şeker hastaları doktoruna danışmadan, kırmızı pancarı tüketmemeli !. Yüksek tansiyonu olanlar insanlar kırmızı pancarı az miktarda tüketmelidir. Doktorunuza danışmadan besin takviyesinde bulunmayın.

Bir yanıt yazın