Canlıların üreme Sistemini Kızıl Renk Uyarır.

Canlıların üreme sistemini uyaran kızıl renk Heyecan ve duygu aralığını etkinleştirir, afrodizyak etkisi vardır. Meridyenlerimiz bu Çi’yi yönlendirebilirler. Sonuç olarak akupunktur noktaları enerji ve ışık bent kapakları olarak işlev görürler. Işık, vücuda, diğer yolların yanı sıra, akupunktur noktalarından girer ve organizmayı yine onlar aracılığıyla terk edebilir.

Canlıların soylarını sürdürebilmek için, kendilerine benzer yeni canlılar oluşturmalarına Canlıların üreme denir. Tüm canlılar Canlıların üreme yeteneğine sahiptir. Bir canlının üreyebilmesi için kalıtsal maddesini, yavruya aktarması gerekir. Eşeyli (erkek ve dişi bireylerle) üreyen canlılarda kalıtsal maddeler Canlıların üreme hücreleriyle aktarılır. Canlıların üreme hücrelerine gamet denir. Erkek Canlıların üreme hücresi sperm, dişi Canlıların üreme hücresi yumurta adını alır. Dişi Canlıların üreme Hücresi (Yumurta): Yumurta hücresi büyük ve hareketsizdir. Bol miktarda besin maddesi içerir ve sitoplazması çoktur. Kamçısı yoktur.

****



****

Yumurtalar spermlere göre daha az sayıda üretilir. Erkek Canlıların üreme Hücresi (Sperm ):Sperm hücreleri yumurta hücresine göre çok küçüktür. Sitoplazmaları azdır. Kamçıları vardır ve kamçılarıyla hareket ederler. Baş, orta kısım ve kuyruk olmak üzere üç kısımdan oluşur. Kuyruk kısmı sayesinde hareket edebilir.Canlıların üreme sisteminin temel görevi aynı olmakla birlikte, erkek ve dişi bireylerin Canlıların üreme sisteminin yapılarında bazı farklılıklar vardır. Ayrıca köreltilse bile, bireyin beden sağlığını etkilemeyen tek sistemimizdir. Dişi Canlıların üreme Organının Yapısı Dişi Canlıların üreme organı, bir çift yumurtalık, yumurta kanalı, döl yatağı (rahim = uterus), vajina olmak üzere dört kısımdan oluşur.

1-Yumurtalık (ovaryum): Bir dişinin kasıklarında, biri sağda, diğeri solda olmak üzere iki tane yumurtalık vardır. Yumurtalıklarda, ergenlik çağından itibaren belli bir yaşa kadar, hipofiz bezinin salgıladığı hormonun etkisiyle, ortalama 28 günde bir adet yumurta hücresi üretilir. Ayrıca eşey hormonu salgılarlar.

2- Yumurtalık Kanalı: Yumurtalıkları döl yatağına (rahim) bağlayan kanaldır. Yumurtalıkta üretilen yumurta, fallop tüpleriyle alınıp, yumurtalık kanalından geçerek döl yatağına iletilir. Yumurtanın yaklaşık birkaç günlük ömrü yumurtalık kanalında geçer. Bu esnada, yumurta, bir sperm hücresiyle birleşirse, döllenme gerçekleşir ve zigot oluşur, zigot bölünerek çoğalır. Yani yumurta hücresi, kanaldan rahme, döllenmiş olarak geçer.



3- Döl Yatağı (Rahim = Uterus): Kalın çeperli, düz kaslardan oluşan rahim, döllenmiş yumurtanın anne karnında tutunup geliştiği yerdir. Rahimde hücre bölünmesi sürer ve embriyo (canlı taslağı) oluşur. Embriyo gelişerek yavruyu oluşturur. Buraya gelen yumurta döllenmemişse, bozulan yumurta hücresi ve rahimde oluşturulan doku, vajinadan kanama şeklinde dışarı atılır. Bu duruma adet kanaması (mensturasyon) denir. Bu olay 28 günde bir tekrarlanır.

4- Vajina: Döl yatağından sonra gelir ve spermlerin döl yatağına kadar ilerlemesini sağlayan tüp şeklinde yapısı vardır. Canlıların üreme sisteminin dışarı açılan kısmıdır. Spermin giriş yaptığı, döllenmemiş yumurta hücresinin ve bebeğin dışarı atıldığı yerdir.

Dişilerde, erkeklerin aksine, Canlıların üreme açıklığı ve idrarın dışarı atıldığı açıklık farklıdır. Yani idrar vajinadan atılmaz. Erkeklerde sperm üretimi ölünceye dek sürerken, dişilerde yumurta üretimi yaklaşık 50 yaşından sonra biter. Bir oogoniumdan 1 ovum 3 kutup hücresi oluşur Oogniunun sitoplazmasının büyük kısmı ovumda kalır Ortalama 45-50 yaşına kadar devam eder Ovumun özellik ve görevleri: Bol sitoplazmalı ve büyüktür Hareketsizdir Türe göre değişik orende besin içereir Zigotun kromozom kaynağıdır  Zigotun mitokondri kaynağıdır -Döllenmeden sonra zigota dönüşür Döllenme Ovum ile spermin birleşmesi olayıdır. Döllenme gerçekleştiği ortam

***



***

A-Dış Döllenme : Sadece suda yaşayanlarda  özlenir. Döllenme olasılığını arttırmak için fazla sayıda Canlıların üreme hücresi oluşturulur. Döllenen yumurtadaki embriyo gelişimini suda tamamlar. Genellikle yumurta ve spermler suya bırakıldığından çiftleşme organlarına rastlanmaz.

B-İç Döllenme : Kara ortamında nem , sıcaklık ve radyasyon gibi faktörlere karşı Canlıların üreme hücrelerini korumak için döllenme dişi bireyin Canlıların üreme sisteminde gerçekleşir. Genelde karada yaşayanlarda görülür. Canlıların üreme hücreleri dişi bireyin Canlıların üreme sistemi içinde birleştiğinden döllenme olasılığı fazlalaşmıştır. Döllenmiş yumurtadaki embriyo gelişimini dişi bireyin içinde veya dışarıda tamamlayabilir. Çiftleşme organları kullanıldığından Canlıların üreme hücresi sayısı azdır.

18 yorum

  1. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 2 | enerjist masor Emre Karakaya

  2. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 1 | enerjist masor Emre Karakaya

  3. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 3 | enerjist masor Emre Karakaya

  4. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 4 | enerjist masor Emre Karakaya

  5. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 5 | enerjist masor Emre Karakaya

  6. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 6 | enerjist masor Emre Karakaya

  7. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 7 | enerjist masor Emre Karakaya

  8. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 8 | enerjist masor Emre Karakaya

  9. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 9 | enerjist masor Emre Karakaya

  10. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 10 | enerjist masor Emre Karakaya

  11. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 11 | enerjist masor Emre Karakaya

  12. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 12 | enerjist masor Emre Karakaya

  13. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 13 | enerjist masor Emre Karakaya

  14. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 14 | enerjist masor Emre Karakaya

  15. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 15 | enerjist masor Emre Karakaya

  16. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 16 | enerjist masor Emre Karakaya

  17. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 17 | enerjist masor Emre Karakaya

  18. Geri bildirim: Turkuaz Renk Akut Hastalıklar Faydalıdır. 18 | enerjist masor Emre Karakaya

Bir yanıt yazın