Diyabetik Beslenme için, incir ideal Besindir.

Diyabetik beslenme listenizde uygun meyve arıyorsanız incir tam size göre olabilir. Besin lifi bakımından zengin olan incir gıdalardan alınan şekerin sindiriminin ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır. Bu özelliği ile incir hem tip 2 diyabet hastalarına hem de tip 2 diyabet riski bulunan insanlara önerilen meyveler içindedir.

##*



##*

Diyabetik yaraların iyileşmesinin mümkün olmadığı durumunda, incirin içi yaranın üstüne gelecek gibi yaranın üstünü tamamen kapatın. İncirin sürekli yaranın üstünde yenileyerek, yaranın iyileşmesine kadar inciri kabuğu ile beraber yenileyin. İncir Diyabetik yaraların iyileşmesini, Allah’ın izniyle sağlayacaktır. Dertlerinizden şifa bulmanız dileğimizle.

Taze meyvelerden incir diyabet için paha biçilmez meyvelerdendir. İncirin kurusu da yine favorileridir. İncirin içini açıp cevizleri yerleştirince keyfinize söylenecek sözkalmaz. Bu arada kuru meyve alırken  mutlaka şekere batırılmamış, gün ışığında kurutulmuş olanları alınız. Bu konuya dikkatliolmakta yarar var. İncir Meyvesi, navatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir

Kuru incir  23 gram tartı ağırlığı = 1,5 adet = 15 gr karbonhidrat,
İncirin Besin Değerleri Porsiyon Miktarı: 100 g

Şeker 16 g
Protein 0,8 g
A vitamini    142
IUC vitamini    2 mg
Kalsiyum    35 mg
Kalori (kcal) 74
Toplam yağ 0,3 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 1 mg
Potasyum 232 mg
Karbonhidrat 19 g
Diyet lifi 2,9 g
Demir    0,4 mg
D vitamini    0 IU
B6 Vitamini    0,1 mg
B12 vitamini    0 µg
Magnezyum    17 mg

Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin faydaları  saymakla bitmez. Zamanında ürün çok iken toplanmış meyvelerin suyunun uçurulması ile hazırlanılan kuru meyvelerin aynı zamanda bir şifa deposudur.

Bir yanıt yazın